Over ons

Nooristan restaurant dat is opgericht door familie ‘Nooristani’, wil u graag meenemen naar de authentieke smaken van de Afghaanse keuken en welbekende Afghaanse gastvrijheid. De Afghaanse keuken varieert van overheerlijke Afghaanse rijst tot verschillende Kebab soorten en verrukkelijke vegetarische gerechten.

Door te werken met uitsluitend verse producten biedt de keuken u ‘persoonlijke en heerlijke’ gerechten aan van mama’s recepten. Naast een grote variëteit aan heerlijke Afghaanse gerechten staan wij garant voor een warme sfeer en Afghaanse gastvrijheid.

Nooristan oftwel ‘Land van het licht’ is een provincie in het noordoostelijke deel van Afghanistan en staat bekend om haar prachtige hooggebergten en rustieke landschap. Aan het einde van de 19e eeuw was de regio bekend als Kafiristan. Het woord Kafir komt uit het Arabisch en betekent “waarheidsontkenner”. Stan is een Perzisch woord voor land of staat. De oorsprong van de naam ligt in het feit dat de bewoners, een etnisch losstaande groep van ongeveer 60.000 mensen destijds animistisch waren voordat zij tot de islam werden bekeerd.

Toen de regio werd veroverd door Emir Abdoer Rahman Khan in 1895-1896 werd de naam Nooristan, wat volgens sommigen verwijst naar de “Verlichting van de Islam”.